• DISKUTIM RRETH TEKSTEVE MËSIMORE NË GJUHËN SHQIPE ME DREJTORËT E SHKOLLAVE SHQIPE

  29.5.2019 11:50

  Gjatë ditës së sotme në selinë e Këshillit Kombëtar Shqiptar u mbajt mbledhje e përbashkët në mes të drejtorëve të shkollave shqipe në Luginë të Preshevës dhe zv/kryetarit të këtij institucioni, Enver Mehmeti.
  Gjatë këtij takimi u diskutuan për mundësinë e koordinimit të drejtorëve të shkollave dhe KKSH rreth teksteve mësimore në gjuhën shqipe në kuadër të marrëveshjes ndërshtetërore në mes të Republikës së Shqipërisë dhe Serbisë rreth sigurimit të teksteve mësimore.
  Gjithashtu, u diskutua edhe për plan programet , trajnimi n mësimdhënësve në kuadër të njejtës marrëveshje , si dhe gjetjen e mundësive për një qasje të përbashkët dhe të sinkronizuar ndaj gjendjes në përgjithësi të arsimit si dhe për temat e veçanta.

   

 • PËR HERË TË DYTË BRENDA MË PAK SE 2 MUAJ, AMBASADORI I DELEGACIONIT TË BE-SË, SEM FABRICI VIZITË KËSHILLIT KOMBËTAR SHQIPTAR (KKSH)

  3.4.2019 15:01

  Gjatë ditës së sotme, kryetari i KKSH, Ragmi Mustafa priti në selinë e këtij institucioni Ambasadorin e delegacionit të BE-së, Sem Fabrici. 
  Kryetari Mustafa e njoftoi Ambasadorin për punën e deritanishme nga udhëheqësia e re e KKSH, fokusin e madh që po i jepet mundësisë së zgjidhjes së problemit tashmë të njohur edhe për ndërkombëtarët, për mungesën e teksteve mësimore në gjuhën shqipe.

   

 • Selinë e Këshillit Kombëtar Shqiptar në Bujanoc vizitoi shefi i zyrës se Këshillit të Evropës, Tobias Flessenkemper dhe asistentja e tij Mona Alghaith

  26.3.2019 15:06

  Selinë e Këshillit Kombëtar Shqiptar në Bujanoc vizitoi shefi i zyrës se Këshillit të Evropës, Tobias Flessenkemper dhe asistentja e tij Mona Alghaith.
  Gjatë takimit kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar, Ragmi Mustafa dhe bashkëpunëtorët e tij njoftuan shefin e Këshillit të Evropës për çështje si, pasivizimi i vendbanimeve të shqiptarëve në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë; mospërfshirja e shqiptarëve nëpër institucionet shtetërore; problemet në arsim si mungesa e teksteve mësimore në gjuhën shqipe; sfida qe po rëndojnë shqiptarët e Luginës së Preshevës.
  Gjithashtu, është vënë theks i veçantë në shqyrtimin e zbatimit të konventave evropiane dhe mos realizimi i të drejtave që derivojnë.

   

 • Kryetari KKSH-së vizit ambasadës Çeke

  26.3.2019 10:03

  Kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar, gjatë ditës u mirëprit në Ambasadën Çeke në Beograd, nga ambasadori Tomas Kuchta si dhe e dërguara speciale e Ministrisë së Punëve të Jashtme të Republikës së Çekisë, Janina Hrebickova.
  Gjatë takimit të sotëm u shtjellua situata në Ballkanin Perëndimor, me theks të veçantë për procesin e normalizimit të marrëdhënieve mes Kosovës dhe Serbisë dhe përfshirjen e Luginës së Preshevës.
  Kryetari Mustafa theksoi se pasur parasysh ngecjen e proceseve që shqiptarëve të Luginës së Preshevës të i sigurohet standardizimi i të drejtave sipas konventave ndërkombëtare, mosrealizimi i premtimeve paraprake që përfaqësuesit politik të shqiptarëve kanë pasur nga Qeveria e Serbisë, çështja e Luginës së Preshevës duhet të bëhet fakt në këtë proces, qoftë edhe pas ndryshimeve në Bruksel.   

 • Komiteti Këshillues i Këshillit të Evropës për Mbrojtjen e Pakicave Kombëtare të përbërë nga Edita Ziobiene, Marie Hagsgard, Petter Wille, Jean-Etienne Kautzmann vizituan Këshillin Kombëtar Shqiptar

  18.3.2019 12:32

  Sot, Komiteti Këshillues i Këshillit të Evropës për Mbrojtjen e Pakicave Kombëtare të përbërë nga Edita Ziobiene, Marie Hagsgard, Petter Wille, Jean-Etienne Kautzmann vizituan Këshillin Kombëtar Shqiptar.
  Gjatë takimit pjesëtarët e Këshillit të Evropës u njoftuan nga kryetari Ragmi Mustafa dhe bashkëpunëtorët e tij për sfidat dhe çështjet ende të pazgjidhura të të drejtave të shqiptarëve të Luginës së Preshevës.
  Çështje si, pasivizimi i popullsise, mospërfshirja e shqiptarëve nëpër institucionet shtetërore,problemet në arsim si mungesa e librave, mospërfillja e marrëveshjeve të mëhershme në mes të liderëve shqiptar dhe shtetit serb ishin tema të cilat u shtjelluan në këtë takim.

   

 • U mbajt mbledhja e radhës së Komisionit për Arsim të Këshillit Kombëtar Shqiptar

  15.3.2019 15:03

  U mbajt mbledhja e radhës së Komisionit për Arsim të Këshillit Kombëtar Shqiptar.
  Sot u mbajt mbledhja e radhës e Komisionit për Arsim pranë Këshillit Kombëtar Shqiptar, ku u diskutua për problemet dhe vështirësitë e vazhdueshme që po hasen në këtë fushë. Duke filluar prej mungesës së librave, si temë që ende rëndon mësimdhënësit dhe nxënësit e shkollave shqipe.
  Këshilli Kombëtar Shqiptar, vazhdimisht po mbanë takime të njëpasnjëshme me diplomat te huaj dhe institucionet përgjegjëse, për shqyrtimin e mundësive që sa më parë të sigurohen tekstet shkollore për nxënësit e shkollave shqipe.
  Gjithashtu gjatë takimit u diskutuan edhe temat tjera që kanë të bëjnë me arsimin.

   

 • NJOFTIM KKSH KËRKON KUOTA PËR SPECIALIZIM

  12.3.2019 13:43

  Këshilli Kombëtar Shqiptar iu ka drejtuar Ministrisë së Shëndetësisë të Republikës së Kosovës, me kërkesë për kuota në programet e specializimve për mjekësi. Gjithashtu nga Ministri Uran Ismaili është kërkuar që të gjindet një zgjidhje për pajisjen me licenca mjekëve të diplomuar nga Lugina e Preshevës në fakultet e mjekësisë. Momentin kur të marrim përgjigje do ju njoftojmë me kohë. Shërbimi për informim i KKSH-së

   

 • GRAFITET SHQIPTAROFOBE NË ZRENJANIN, PRODUKT I SISTEMIT AKTUAL NË SERB

  12.3.2019 13:42

  Këshilli Kombëtar Shqiptar shpreh shqetësimin e tij lidhur me rritjen e shqiptarofobisë në Serbi.
  Grafitet e fundit në Zrenjanin, “vrit shqiptarët”, janë vetëm tregues të klimës dominuese shoqërore në Serbi kundër pakicave në përgjithësi dhe shqiptarëve në veçanti.
  Është reduktim të trajtohen këto grafite si shprehje individuale e urrejtjes. Ato janë produkt i sistemit aktual në Serbi dhe pasojë e diskursit në rritje ksenofob kundër minoriteteve nga politikanët, mediat dhe personalitetet me ndikim publik në Serbi.

   

 • BARAZI DHE PROGRES

  8.3.2019 14:39

  8 Marsit, Dita Ndërkombëtare e Gruas.

  Pavarësisht zhvillimeve përparimtare, të drejtat e grave dhe barazia gjinore, mbetet edhe më tej pjesë e angazhimeve në vete për të gjithë.

  Përpjekja e përbashkët për më shumë barazi, shpien në progres të mëtejmë.
  Që në fillim Këshilli Kombëtar Shqiptar ka qenë i përkushtuar në këtë drejtim. Andaj, tre komisione nga katër sa janë, udhëhiqen nga gratë. I jam shumë mirënjohës për angazhimin e tyre gjitha grave në KKSH, në impenjimin për të vendosur sa më shumë drejtësi.
  Uroj të gjitha gratë e në veçanti gratë shqiptare që me vite kanë dhënë kontribut të çmueshëm. Janë frymëzim i gjeneratave të reja, guximi e forca për të përballur sa më denjësisht sfidat në Luginën e Preshevës .

   

 • AMBASADORI I BE-së VIZITË KËSHILLIT KOMBËTAR SHQIPTAR

  25.2.2019 15:36

  Kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar Ragmi Mustafa priti në selinë e KKSH-së në Bujanoc Ambasadorin e delegacionit të BE-së, z.Sem Fabrici dhe bashkëpunëtorët e tij.Në takimin me Ambasadorin z.Fabrici u diskutua për çështjet të cilat janë kompetencë e Këshillit Kombëtar Shqiptar.

   

 • AMBASADORI I MBRETËRISË SË BELGJIKËS VIZITOI KKSH-në

  11.2.2019 17:19

  Kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar Ragmi Mustafa priti në selinë e KKSH-së në Bujanoc krye diplomatin belg të akredituar në Beograd, Koen Adam dhe me Sekretarin e parë, Ruben Van Opstaele

   

 • Njoftim

  8.2.2019 14:48

  Në bashkëpunimin e vazhdueshëm që Këshilli Kombëtar Shqiptar me Universitetet e Shqipërisë, ju njoftojmë se Universiteti i Mjekësisë Tiranë ka shpallur programet e specializimit afatgjatë në fushën e mjekësisë me gjithsej 196 kuota. 
  Të gjithë kandidatët e interesuar nga Lugina e Preshevës do jenë të barabartë me kandidatët e Shqipërisë në aplikimin për ndjekjen e një prej programeve të specializimeve në mjekësi. Ky është linku direkt për aplikim

   

 • Këshilli Kombëtar Shqiptar mbajti seancën e parë (I) të rregullt për vitin 2019-të

  5.2.2019 14:59

  Gjatë ditës së sotme (05 shkurt 2019), Këshilli Kombëtar Shqiptar mbajti seancën e parë (I) të rregullt për vitin 2019-të.
  Pikat e rendit të ditës për këtë seancë ishin:

   

 • KRYETARI MUSTAFA PRITI DREJTORËT E SHKOLLAVE SHQIPE

  18.1.2019 12:24

  Kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar (KKSH), Ragmi  Mustafa dhe Komisioni për Arsim pritën në selinë e këtij institucioni drejtorët e shkollave shqipe në Luginë të Preshevës. Gjatë këtij takimi të parë u diskutuan sfidat, problemet dhe mundësia e bashkëpunimit në mes shkollave shqipe dhe KKSH.

   

 • KKSH NDERON ME MIRËNJOHJE POST-MORTEM ISH-KRYETARIN JONUZ MUSLIU

  15.1.2019 12:27

  KKSH i ndau mirënjohje post-mortem ish-kryetarit të Këshillit Kombëtar Shqiptar, Jonuz Musliut, “Për kontributin e dhënë ndaj çështjes së shqiptarëve të Luginës së Preshevës” dhe “avansimin e të drejtave të shqiptarëve”.

   

 • Kryetari Mustafa dhe Zv/kryetari Memeti mbajtën takime të ndara konsultative me të 4 komisionet

  15.1.2019 08:56

  Kryetari Mustafa dhe Zv/kryetari Memeti mbajtën takime të ndara konsultative me të 4 komisionet. Komisionin e arsimit, atë të kulturës, të informimit si dhe komisionin për përdorim zyrtar të gjuhës dhe shkrimit shqip. Gjithashtu u vendosën prioritetet për secilën fushë veç e veç, duke u dakorduar për një agjendë të përbashkët në realizimin e zotimeve dhe konsumimin e të drejtave në fushat përkatëse.

   

 • KRYETARI MUSTAFI TAKON AMBASADORIN E SHQIPËRISË

  13.12.2018 14:58

  Në selinë e Këshillit Kombëtar Shqiptar (KKSH), kryetari dhe zëvendëskryetari Ragmi Mustafi e Enver Mehmeti u takuan me  Ambasadorin e Shqipërisë në Beograd, Ilir Boçka dhe bashkëpunëtorin e tij Virgjil Muçi.
  Gjatë takimit ndër të tjera është biseduar me shumë interes për gjitha fushat e Këshillit Kombëtar Shqiptar, e në veçanti për fushën e arsimit dhe kulturës dhe qasjes së KKSH ndaj zgjidhjeve të sfidave të vjetra e të reja.

   

 • KKSH reagon në Diten nderkombetare të njeriut

  10.12.2018 14:26

  10 Dhjetori shënon Ditën Ndërkombëtare të të Drejtave të Njeriut. Shënohet si përkujtim i përvitshëm i Deklaratës Universale për të Drejtat e Njeriut, e cila u miratua në 10 dhjetor të vitit 1948 nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara. Mbas këtij akti historik, Asambleja ftoi të gjitha shtetet anëtare që ta shpallin këtë deklaratë si ideal të përgjithshëm të cilin duhet ta arrijnë të gjithë popujt dhe të përpiqen që të përhapet, paraqitet, lexohet dhe të shpjegohet.

   

 • Kryetari Mustafa takim me OSBE-në

  7.12.2018 11:42

  Pas pritjes në koktejin për fund vit nga kreu i misionit të OSBE-së në Serbi, Ambasadori Andrea Orizio. Sot në selinë e Këshillit Kombëtar Shqiptar (KKSH), kryetari Ragmi Mustafa, u takua me Shefin e misionit të OSBE-së zyra në Bujanoc, Giacomo Bosisio.
  Gjatë takimit janë biseduar shumë tema, ndër të tjera theksi i është vënë konsumimit të kompetencave ligjore si dhe realizimin të drejtave të shqiptarëve në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë.


   

 • Seanca e V-të e KKSH-së

  21.9.2018 14:33

  Këshilli Kombëtar Shqiptar mbajti sot seancën e rregullte me të vetmen pikë të rendit të ditës, aprovimin e Konkluzionit me të cilin konstatoi se Vendimi i Qeverisë së Republikës së Serbisë, përkatësisht i Ministrisë për administratë shtetërore dhe vetëqeverisje lokale mbi shpalljen e zgjedhjeve për Këshillat Kombëtare të Pakicave Kombëtare (“Gazeta zyrtare RS” nr. 63/19), i cili përcakton numrin prej 15 anëtarëve për Këshillin Kombëtar Shqiptar nuk e pasqyron proporcionin e numrit të përgjithshëm të bashkësisë shqiptare në Republikën e Serbisë, të garantuar me Kushtetutën, Ligjin për Këshillat Kombëtare të Pakicave Kombëtare dhe Ligjin mbi mbrojtjen e të drejtave dhe lirive të Pakicave Kombëtare.

   

 • Përfaqësuesit e Amerikës në KKSH

  15.8.2018 11:21

  Kryetari i Këshillit  Kombëtar Shqiptar, z.Shukri Ymeri, u takua dje në selinë e KKSH-së në Bujanoc me Sekretarin e dytë, departamenti politik i ambasadës Amerikane ne Beograd z.Adam Schik, dhe bashkëpunëtorin e tij z.Denis Ibishbegoviq. 


   

 • IN MEMORIAN

  27.7.2018 15:31

  Një luftëtar i madh për lirinë dhe pavarësinë e shqiptarëve të Kosovës ka vdekur.
  Adem Demaçi është ëmblema e rezitencës shqiptare në ish Jugosllavi. Rezistenca e tij paqësore shkundi themelet regjimit të kohës dhe “zbuloi” boshllëkun e ideologjisë shtypëse dhe me këtë tregoi se lidershipi moral është më i fuqishëm se represioni.

   

 • Kryetari Ymeri takon drejtuesin e Universiteti të Mjekësisë në Tiranë

  19.7.2018 10:12

  Kryetari i Këshilli Kombëtar Shqiptar, Shukri Ymeri dje ka realizuar një takim pune me Rektorin e Universitetit të Mjekësisë, Prof. Dr. Arben Gjata në Tiranë. 
  Gjatë këtij takimi janë diskutuar të gjitha çështjet për studentët nga Lugina e Preshevës si dhe akomodimi brenda këtij institucioni akademik.

   

 • KKSH përshëndetë dhe mbështetë aprovimin e Deklaratës Politike dhe të Reagimit nga Kuvendit Këshilltarëve Shqiptarë të Luginës së Preshevës

  16.7.2018 14:30

  Këshilli Kombëtar Shqiptar përshëndetë dhe mbështetë aprovimin e Deklaratës Politike dhe të Reagimit Kuvendit Këshilltarëve Shqiptarë të Luginës së Preshevës në seancën e 14.07.2017 në Bujanoc

   

 • URIME FESTA E FITËR BAJRAMIT

  14.6.2018 15:16

  Në emër të Këshilli Kombëtar Shqiptar, kryetari Shukri Ymeri, uron të gjithë besimtarët mysliman me rastin e festës së Fitër Bajramit, përfundimin e Muajit të shenjtë të Ramazanit. 
  Në mbështetje të traditës sonë të mirë urojmë që kjo festë të përcillet jo vetëm me urime të mira e vizita tek të afërmit, por edhe me vepra të mira. Sepse kjo ditë është ditë e mëshirës, faljes, mirëkuptimit, mirësisë dhe paqes. 

   

 • Reagim!

  24.5.2018 08:36

  Këshilli Kombëtar Shqiptar (KKSH) ka reaguar ashpër rreth mos përdorimit të gjuhës shqipe në tabelat e komunikacionit ku shprehet emërtimi i vendbanimeve shqiptare në Luginën e Preshevës.


   

 • Lejohen edhe pesë tekste mësimore nga Republika e Shqipërisë për nxënësit e Luginës

  23.5.2018 12:29

  Këshilli Kombëtar Shqiptar (KKSH) njofton se në bashkëpunimi me Shtëpinë botuese “Albas” nga Tirana dega në Preshevë ka arritur të sigurojë edhe pesë tekste shkollore më bashkëkohore në gjuhën shqipe nga Republika e Shqipërisë edhe atë: -„Edukimi i artit figurativ 1“, Shtëpia botuese “Albas” Sh. P. K. Tiranë 2010, me autore Ledija Konstandini; - „Edukimi i artit figurativ 2“, Shtëpia botuese “Albas” Sh. P. K. Tiranë 2009, me autore Ledija Konstandini; - „Edukimi i artit figurativ 3“, Shtëpia botuese “Albas” Sh. P. K. Tiranë 2009, me autore Ledija Konstandini; - „Abetare“, Shtëpia botuese “Albas” Sh. P. K. Tiranë , me autor Rita Petro, Mirela Tërova, Natasha Pepivani, Flutura Çitaku dhe Vehbi Kadriu; - „Dituri Natyre 1“, Shtëpia botuese “Albas” Sh. P. K. Tiranë 2012, me autor Anthony Russell;.

   

 • Këshilli Kombëtar Shqiptar dhe Këshillit Kombëtar Boshnjak nënshkruajnë Memorandum Bashkëpunimi

  4.5.2018 09:13

  Qëllimi i nënshkrimit të këtij Memorandumi është bashkëpunimi në projekte të përbashkëta dhe planifikimi i aktiviteteve të përbashkëta në sferat kompetente të këshillave.

   

 • Projektligji për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për këshillat kombëtare të pakicave nacionale

  18.4.2018 11:07

  Projektligji për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për këshillat kombëtare të pakicave nacionale është një nga ligjet më të rëndësishme për pakicat dhe në veçanti për pakicën kombëtare shqiptare. 
  Këshilli Kombëtar Shqiptar ka qenë që në fillim shumë aktiv me propozime, vërejtje dhe sugjerime brenda Grupit Koordinues të këshillave kombëtare të pakicave nacionale si dhe në diskutimet publike të organizuara nga Ministria Administratës Shtetërore dhe Vetëqeverisjes Lokale dhe OSBE-ja.

   

 • KKSH FTON PËR QETËSI

  30.3.2018 09:02

  Këshilli Kombëtar Shqiptar (KKSH) me shqetësim dhe kujdese është duke përcjellë situatën e sigurisë në Luginën e Preshevës dhe në rajon.
  Gjatë ditës së djeshme shumë banorë të Preshevës u alarmuan nga prania e avionëve luftarakë të Serbisë, të cilët zgjodhën që të fluturonin mbi kokat e banorëve të kësaj zone e përqark hapësirës kufitare me Kosovën.
  Që nga relaksimi i Zonës Ajrore të Sigurisë ky është fluturimi i pazakontë në lartësi tejet të ulëta e që KKSH e cilëson si provokim për tensionim të gjendjes në Luginën e Preshevës dhe shpreh shqetësimet për një hakmarrje të mundshme pas ngjarjeve në veriun e Mitrovicës

   

 • Pritje per shefin e zyres se OSBE ne Bujanoc

  20.2.2018 15:24

  Në selinë e Këshillit Kombëtar Shqiptar (KKSH), kryetari Shukri Ymeri, u takua me Shefin e misionit të OSBE-së zyra në Bujanoc, Giacomo Bosisio. Gjatë këtij takimi është biseduar për çështjet që janë në kompetencë të KKSH-së e posaçërisht vëmendje i është kushtuar gjendjes së arsimit me mësim në gjuhën shqipe në Luginën e Preshevës. Duke u fokusuar në mungesën e teksteve shkollore në gjuhën shqipe dhe shkollimin e lartë të shqiptarëve,problemi i mosnjohjes së diplomave dhe fushave tjera,mos organizimin e provimit profesionale per mesimedhenesit. Gjatë takimit janë biseduar shumë tema, ndër të tjera theksi i është vënë situatës politike dhe të sigurisë në rajon si dhe reflektimi i saj në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë.


   

 • LPD URON KRYETARIN E KKSH

  20.2.2018 11:16

  Kryetari i Keshillit Kombetar Shqiptar dje priti kryesin e Levizjes se Progresit Demokratik te cilet Uruan kryetarin Shukri Ymeri per zgjedhjen dhe njeherit i shprehen mbeshtetjen dhe bashkepunimin ne te ardhmen ashtu qe rruga e trasuar e ishkryetarit tashme te ndjer Jonuz Musliu te vazhdoj ne avansimin e te drejtave te shqiptareve.

   

 • Zgjidhet kryetari i KKSH-së

  20.2.2018 11:05

  Duke u nisur nga fakti i vdekjes së kryetarit të Këshillit Jonuz Musliu, dhe me qëllim të evitimit të shpërbërjes së Këshillit dhe për pasojë ardhjen e masave të jashtëzakonshme, Këshilli Kombëtar Shqiptar sot mbajti seancë të rregulltë me pikë të veçantë të rendit të ditës - zgjedhja e kryetarit të Këshillit.

  Anëtarët e Këshillit zgjedhën në përbërje të zgjeruar për kryetar z. Shukri Ymerin. Më pas pastaj u procedua edhe me zgjedhjen e funksioneve përcjellëse dhe për zëvendës kryetare u zgjedh znj. Ardita Sinani dhe për kryetar të Organit Ekzekutiv z. Galip Beqiri.


   

 • IN MEMORIAN

  19.1.2018 15:32

  KËSHILLI KOMBËTAR SHQIPTAR mbajti sot mbledhjen komemorative në nderim të jetës dhe veprës së Jonuz Musliut, kryetarit të Këshillit.
  Jonuz Musliu ka lindur më 5 janar të viti 1959 në fshatin Konçul të Komunës së Bujanocit, shkollimin fillorë dhe atë të mesëm e ka përfunduar në vendlindje ndërsa në Shkup ka studiuar shkencat natyrore drejtimin Biologji – Kimi.
  Si aktivist i hershëm i çështjes kombëtare, Jonuz Musliu, dënohet nga strukturat e ish Jugosllavisë me tetë vite heqje lirie, gjashtë prej të cilave i ka mbajtur.
  Junuz Musliu ish i burgosur politik dhe veprimtarë i hershëm i çështjes kombëtare, që në fillet e saja rreshtohet në Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës, pas luftës ishte pjesë e Trupave Mbrojtëse të Kosovës, ndërsa ishte ndër themeluesit e parë të Ushtrisë Çlirimtare për Preshevë, Medvegjë dhe Bujanoc.
  Me fillimin e negociatave për zgjidhjen e çështjes së shqiptarëve të Luginës së Preshevës, Musliu emërohet nga Shtabi i Përgjithshëm i UÇPMB-së, Kryetar i Këshillit Politik të UÇPMB-së.

   

 • Përfundon trajnim për mësimdhënës

  30.5.2017 11:22

  Këshilli Kombëtar Shqiptar (KKSH), në bashkëpunim me Universitetin publik të Gjilanit “Kadri Zeka” si dhe në bashkëpunim me shkollat në gjuhën shqipe në Preshevë ka mbajtur trajnimin një ditorë me mësimdhënësit klasor dhe lëndor pas atij që ishte mbajtur në Bujanoc. Ashtu si në Bujanoc edhe në Preshevë kishte një interesim të jashtëzakonshëm të mësimdhënësve nga komuna e Preshevës. Me këtë rast edhe përfundon ky projekt i përbashkët me institucionet e Republikës së Kosovës

   

 • URIMЕ MUAJI I RAMAZANIT

  29.5.2017 09:33

  Me rastin e fillimit të muajit të Shenjtë të Ramazanit, kryetari Jonuz Musliu në emër të Këshillit Kombëtar Shqiptar, i uron të gjithë besimtarët mysliman.Urojmë që ky muaj të sjell paqe, shëndet, harmoni, begati dhe lusim All-llahun e Plotfuqishëm që të na e lehtësojë agjërimin dhe të na i pranojë veprat e mira.

   

 • KKSH - PËRSHËNDET LIRIMIN E RAMUSH HARADINAJT

  27.4.2017 15:09

  Këshilli Kombëtar Shqiptar dhe kryetari i këtij institucioni të lartë, nga Lugina e Preshevës, Jonuz Musliu, me kënaqësi ka pranuar lajmin për vendimin e Gjykatës  në Colmar të Francës, për lirimin pa kusht të ish kryeministrit të Kosovës, Ramush Haradinaj.
  i cili që nga 4 janari, i këtij viti, u pat ndaluar nga autoritetet e Bazelit, në bazë të një fletarresti të lëshuar nga Interpoli serb.

   

 • U nënshkrua marrëveshje bashkëpunimi mes Universitetit ”Kadri Zeka” dhe Këshillit Kombëtar Shqiptar

  6.4.2017 11:56

  Rektori i Universitetit  “Kadri Zeka” në Gjilan, Bajram Kosumi dhe  Kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar Jonuz Musliu, kanë nënshkruar marrëveshje bashkëpunimi. Qëllimi i kësaj marrëveshje është bashkëpunimi profesional për trajnimin e mësimdhënësve të shkollave fillore dhe të mesme të Luginës së Preshevës (Preshevë, Bujanoc, Medvegjë) si dhe aspekte tjera  për përgatitjen e kuadrove të reja në fushën e arsimit, bashkëpunimi në mes të palëve rreth kuotave të regjistrimit të studentëve të rinj në UKZ, vendosja e kritereve për aplikim për studentë të rinj nga Lugina në UKZ, organizimi i tryezave të përbashkëta debatuese, organizimi i konferencave të përbashkëta, si dhe bashkëpunime të tjera të cilat mund të ndërlidhen me aspektin e edukimit.

   

 • Urime mësues

  7.3.2017 11:43

  Këshilli Kombëtar Shqiptar, uron 7 Marsin – Ditën e Mësuesit!
  Këshilli Kombëtar Shqiptar dhe kryetari i këtij institucioni më të lartë të shqiptarëve në Luginën e Preshevës, z. Jonuz Musliu, përgëzon mësimdhënësit shqiptar për 7 Marsin - Ditës e Mësuesit. 

   

 • DEMANT

  10.1.2017 14:10

  DEMANT NDAJ SHKRIMIT TË www.presheva.com(http://presheva.com/?p=66087) të datës 27.12.2016
  Me këtë Këshilli Kombëtar Shqiptar DEMANTON lajmin e publikuar në web portalin www.presheva.com me titull ”Komunat i paguajnë 1.8 milion dinar KNSH-së për botimin e një numri të Nacionalit?” 

  Duke demantuar dhe shprehur korrektësinë njoftojmë që shpenzimet për botimin e revistës Nacionali kanë kushtuar  gjithsejt  116.940,00 din (njëqindëegjashtëmbëdhjetmijë e nëntëqindekatërdhjet dinar) me gjithë punën e profesionistëve (argument fletëpagesat e kryera).
  Lajmi i publikuar në portalin e lartëpërmendur dhe në disa të tjerë që po qarkullon në Luginë,  nuk është i vërtetë.

   

 • Mbahet takimi i parë për realizimin e Marrëveshjes së Nishit, Rama-Vuçiq

  13.12.2016 12:56

  Me ftesë të Ambasadorit të Republikës së Shqipërisë në Beograd, Ilir Boçka, është mbajtur takimi parë mes përfaqësuesve të Ministrisë së Arsimit, Shkencës dhe Zhvillimit Teknologjik të Republikës së Serbisë, Trupit Koordinues për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, Këshillit Kombëtar Shqiptarë dhe përfaqësuesit Ambasadës së Republikës së Shqipërisë në ambientet e kësaj Ambasade.

   

 • Fondacioni politik Konrad Adenauer vizitoi KKSH-në

  13.9.2016 13:10

  Kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar, z. Jonuz Musliu me bashkëpunëtor, në zyret e Këshillit priti sot delegacionin gjerman në kuadër të Fondacionit politik Konrad Adenauer të udhëhequr nga drejtori për Serbi z. Norbert Beckman-Dierkes

  .

   

 • Kryetari Musliu Uron Nxënësit për 1 Shtator

  2.9.2016 07:07

  Me rastin e fillimit të vitit shkollor 2016/2017, kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar, Jonuz Musliu, në emër të këtij institucioni shpreh urimet më të sinqerta për të gjithë nxënësve, mësimdhënësve dhe prindërit. KKSH inkurajon që në këtë ditë të rëndësishme, që shënon një fillim të ri në rrugëtimin drejt diturisë dhe ndërtimit të një të ardhmeje të ndritur të reflektohet njëkohësisht edhe për të ardhmen e Preshevë, Bujanocit dhe Medvegjës. 

   

 • Musliu në Konferencën e organizuar nga Federata e Paqes Universale

  13.7.2016 00:54

  Në konferencën evropiane mbi lidershipin e organizuar nga Federata e Paqes Universale me temën “Roli dhe rëndësia e shqiptarëpve për paqen e qëndrueshme në Ballkan” mori pjesë edhe kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar, Jonuz Musliu. 

   

 • URIME FESTA E FITER BAJRAMIT

  5.7.2016 01:45

  Këshilli Kombëtar Shqiptar uron të gjithë besimtarët mysliman me rastin e festës së Fitër Bajramit.
  Këto ditë madhështore të cilat bartin në vete vlerën e devotshmërisë, humanitetit, sakrificës, barazisë në mes të njerëzve, urojmë që të gjithë besimtarët ti gjejë në harmoni, tolerancë, unitet, e mbarësi në të gjitha sferat.

   

 • KRYETARI MUSLIU PRITI NË TAKIM DEPUTETET NGA KOSOVA

  24.6.2016 16:16

  Në selinë e Këshillit Kombëtar Shqiptar, kryetari  i KKSH-së Jonuz Musliu priti sot në takim një grup deputetesh nga Parlamenti i Republikës së Kosovës udhëhequr nga Blerta Deliu nën përcjelljen e ambasadorit të Kosovës Valdet Sadiku.
  Kryetari Musliu e njoftoi me rrjedhat e KKSH-së, punën, orientimet dhe çështjet që presin të zgjidhen duke vënë theksin në çështjet e arsimit, kulturës, informimit dhe përdorimit zyrtarë të gjuhës dhe shkrimit shqip, sikur dhe çështjet me rëndësi të veçant për shqiptarët e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës

   

 • URIMЕ MUAJI I RAMAZANIT

  7.6.2016 08:46

  Të nderuar vëllezër dhe motra;
  Me rastin e fillimit të muajit të Shenjtë të Ramazanit, Kryetari, Jonuz Musliu në emër të Këshillit Kombëtar Shqiptar, i uron të gjithë besimtarët mysliman.
  Uroj që ky muaj të sjell paqe, shëndet, harmoni, begati dhe lusim All-llahun e Plotfuqishëm që të na e lehtësojë agjërimin dhe të na i pranojë veprat e mira.
  Me këtë rast dua që të uroj të  gjithë besimtarët mysliman të Luginës së Preshevës që në këtë muaj të madhërishëm, Zoti fuqiplotë t’i mëshirojë dhe bashkojë rreth begative dhe mirësive të pa funda që i ka ky muaj, është shprehur i pari i KKSh-së

   

 • Bashkëpunimi i qytetarëve me KKSH-në sjell afirmimin e gjuhes shqipe në organet shtetërore

  3.6.2016 07:15

  Ombudsmani republikan me Rekomandimin e datës 24 prill 2016 në rastin Këshilli kombëtar shqiptar kundër Entit republikan për sigurime shëndetësore, ka vërtetuar që dega e Entit për Bujanoc ka bërë shkelje në punë në dëm të të drejtave të Këshillit lidhur me përdorimin zyrtar të gjuhës shqipe me shkrimin e saj.

   

 • Kryetari Musliu Uron Kosovën për anëtarësimin në UEFA

  4.5.2016 13:51

  Kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar (KKSH), Jonuz Musliu shpreh përgëzimet më të sinqerta për anëtarësimin e Kosovës në Federatën Evropiane të Fudbollit.
  Anëtarësimi i Federatës së Fudbollit të Kosovës në Federatën Evropiane të Fudbollit, pra në UEFA është një e arritur e madhe jo vetëm për fudbollin në Kosovë, por edhe për vetë Republikën e Kosovës e cila gradualisht po anëtarsohet si shtet në institucionet evropiane e ndërkombëtare.


   

 • Seanc e jashtëzakonshme, thirrje për protestë

  17.2.2016 11:52

  Me ftesë të krytarit të Këshilli kombëtar shqiptar Jonuz Musliu, Këshilli sot (13 shkurt 2016) mbajti seancë të jashtëzakonshme me pikë të veçantë të rendit të ditës, Njoftimi dhe shqyrtimi rreth problematikës së teksteve mësimore për shkollat fillore të dhuruara si donacion nga Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë të Republikës së Kosovës. 

   

 • Kryetari Musliu takohet me Kevin Furey‏

  10.2.2016 13:04

  Në selinë e Këshillit Kombëtar Shqiptar (KKSH) në Bujanoc, kryetari Jonuz Musliu priti në një takim pune zyrtarin e lartë të Ambasadës të Shteteve të Bashkuara të Amerikës për Drejtat e Njeriut Kevin Furey. 


   

 • Reagim i KKSH-se ndaj deklaratave te Zoran Stankoviq

  25.1.2016 12:32

  Këshilli Kombëtar Shqiptar reagon ndaj deklaratave të Zoran Stankoviq, kryetar i Trupit Koordinues të Qeverisë së Republikës së Serbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë të bëra në disa portale dhe web faqen zyrtare të këtij organi..

   

 • Musliu takoi Zëvendës kryeministrin Shala‏

  14.1.2016 11:28

  Në selinë e Keshillit Kombëtar Shqiptar (KKSH), kryetari Jonuz Musliu sot realizoi një takim me një delegacion nga Republika e Kosovës i prirë nga zv/kryeministrin dhe ministrin e kulturës, rinisë dhe sportit, Kujtim Shala  dhe i përcjellur nga Ambasadori në Beograd i Republikës së Kosovës, Valdet Sadiku. Kryetari Musliu paraqiti para zv/kryeministrit Shala, jo vetëm gjendjen e përgjithshme politike dhe të sigurisë, por edhe me sfidat me të cilat janë duke u përballur, KKSH dh shqiptarët e Luginën e Preshevë si dhe çështjet që presin të zgjidhen duke vërë theksin në çështjet e arsimit, kulturës, informimit dhe përdorimit zyrtarë të gjuhës dhe shkrimit shqip si kompetenca ekskluzive dhe çështjet me rëndësi të veçant për shqiptarët e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës


   

 • Musliu takoi deputeten Vjosa Osmani

  23.12.2015 12:00

  Në selinë e Këshillit Kombëtar Shqiptar, kryetari  i KKSH-së Jonuz Musliu priti sot në takim depteten e Parlamentit të Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani.
  Kryetari Musliu e njoftoi me rrjedhat e KKSH-së, punën, orientimet dhe çështjet që presin të zgjidhen duke vërë theksin në çështjet e arsimit, kulturës, informimit dhe përdorimit zyrtarë të gjuhës dhe shkrimit shqip si kompetenca ekskluzive dhe çështjet me rëndësi të veçant për shqiptarët e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës

   

 • Kryetari i KKSH-së, Jonuz Musliu, priti sot në takim ambasadorin e Kosovës të akredituar në Beograd, z. Valdet Sadiku dhe zv. Amir Haziri

  2.12.2015 22:52

  Në këtë takim kryesisht u bisedua për moslejimin e teksteve shkollore 

  nga ana e autoriteteve shtetërore, të dhuruara si donacion nga Republika e Kosovës. 
  Gjithashtu tema të takimit ishin edhe aktivitetet  e vazhdueshme të Këshilllit në kuadër të
   fushëveprimtarisë së tij.


   

 • Vizita e Komisionin për Edukim dhe Mjetet e Informimit Publik‏

  17.11.2015 08:32

  Në zyret e Këshilli Kombëtar Shqiptar (KKSH), kryetari Jonuz Musliu ka pritur sot Komisionin për Edukim dhe Mjetet e Informimit Publik të Parlamentit Republikës së Shqipërisë të kryesiur nga Alfred Peza. 

   

 • Bojkotim i orsë së parë në dy ndërrimet në të gjitha shkollat shqipe

  26.10.2015 11:16

  Njoftohen të gjitha mediat se nga takimi i mbajtur më 24.10.2015 në mes Këshillit Kombëtar Shqiptar dhe aktivit të drejtorave të shkollave fillore dhe të mesme me mësim në gjuhën shqipe në Luginën e Preshevës, ku është shqyrtuar situata e krijuar rreth teksteve mësimore për shkolla fillore. Është vendosur që më 27.10.2015 (e Martë) të bojkotohet mësimi i orsë së parë, për dy ndërrimet, në të gjitha shkollat me mësim në gjuhën shqipe në Luginën e Preshevës. 


   

 • Kryetari Musliu në vizitë dy ditore në Edrene

  22.10.2015 08:39

  Me ftesën e Presidentes së Qendrës Osmane në Edrene dhe Kryetaren e Shoqatës së Miqëve dhe Diasporës Turke, aktivistes Kiymet Kara, kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar, Jonuz Musliu është në një vizitë dy ditore në Edrene të Turqisë.
  Që në orët e mëngjesit së sotëm, kryetari Musliu zhvilloi takime të ndara me Guvernatorin e Edrenes, Dursun Ali Shahin,  Zëvendës guvernator Salih Altinok dhe zyrtarin e lartë Mustafa Karslioğlu

   

 • Kryetari Musliu i drejtohet UEFA-së

  19.10.2015 13:21

  Kryetari Këshillit Kombëtar Shqiptar (KKSH), Jonuz Musliu sot iu ka drejtuar me një shkresë autoriteteve të Unionit të Shoqatave Evropiane të Futbollit (UEFA) në Nyon të Zvicrës lidhur me arrestimet e shqiptarëve në komunën e Bujanocit.

   

 • Kryetari Musliu takime të rëndësishme në Crans Montana‏

  19.10.2015 12:37

  Gjatë Forumit të Crans Montana në Samitin e 17 Ndërkombëtar mbi Krimin Transnacional, Forumin për Siguri Kombëtare dhe Globale në Zhenvë (Zvicër), kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar (KKSH), Jonuz Musliu përveç agjendës së parapërcaktuar, ka zhvilluar takime të rëndësishme me zyrtar të ndryshëm.