Mediat


Komuna e Bujanocit, Presheves, dhe Medvegjes posedon mediat elektronike si dhe ato te shkruara, te cilat jane si me poshte:


BUJANOC

Komuna e Bujanocit posedon dy radio-televizione shqiptare, e te cilat jane si meposhte:- RTV Bujanoci
- RTV Spektri
Radiotelevizioni Spekti është mediumi i parë privat elektronik në Serbi, i cili emeton program në gjuhën shqipe. Objektivat themelore të këtij mediumi janë informimi i shpejtë, i drejtë dhe korrekt i popullatës së Luginës së Preshevës. Si radio, ashtu edhe televizioni mbulojnë në tërësi komunat e Bujanocit dhe Preshevës, por edhe pjesë të komunave të Vranjës, Kumanovës dhe Gjilanit.
PRESHEVE

Komuna e Presheves posedon dy radio-televizione shqiptare, e te cilat jane si meposhte:


- RTV Presheva

- RTV ALDI