Welcome to the National Council of the Albanian Ethnic Site

Beqiri met with President of the National Council of Hungarians Korhec

A delegation led by the President of the Albanian National Council, Galip Beqiri was on a working visit to the Hungarian National Council, where he met its president Tomas Korhec in Subotica.
During the visit, which was foreseen in the project funded by the English Embassy, besides topics on the political situation and the situation of national minorities, they special emphasis implementation of the Law on National Minority Councils of National Minority in Serbia , as well as the urgent need for advocacy in addition to the new Republican Parliament on this issue.

Shqiptarët kanë nevojë për urtësi

Kryetari I Këshillit Kombëtar Shqiptar, Galip Beqiri, sot në një vizitë vëllazërore priti në ambientet e këtij institucionin diplomatin, ish-deputetin dhe publicistin e mirënjohur Eshtref Aliun nga Maqedonia. Në një takim vëllazëror Aliu shprehu interesimin për ngjarjet në Luginën e Preshevës me theks të ruajtjes së substancës kombëtare përmes një politike progresive që hapë perspektiva gjithmonë nën ombrellën e kujdesit të mprehtë në raport politikat shtetërore të Serbisë.


More

Këshilli Kombëtar Shqiptar reagon ndaj deklaratave të kryetarit të Trupi Koordinues

Këshilli Kombëtar Shqiptar reagon ndaj deklaratave të kryetarit të Trupi Koordinues i Qeverisë së Serbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, Zoran Stankoviq. Ditë më parë ai ngriti çështjet për të cilat nuk janë as në përshkrimin e punës së tij e as në fushëveprimin e organit me të cilin ai udhëheq.
Zoran Stankoviq deklaroi se “Ditën e Pavarësisë së Shqipërisë më 28 nëntor, kur pritet që shqiptarët e Luginës së Preshevës të vendosin flamurin e këtij shteti, vitin e ardhshëm në vend të këtij flamuri duhet të vendosin flamurin e minoritetit të tyre kombëtar” dhe më tej shtoi se “Do të themi se si do të duket flamuri e pakicave kombëtare. 

More

Nderohet me mirënjohje kryetari i KKSH-së

Kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar, Galip Beqiri, mori pjesë në ceremoninë e shënimit të 10 vjetorit të punës së Këshillit Kombëtar Boshnjak në Novi Pazar.
I pritur nga kryetari i Këshillit Kombëtar Boshnjak (KKB), Esad Xhurxheviq është nderuar me mirënjohje në seancë e IV të mbajtur të këtij institucioni, për kontributin e dhënë në KKB si dhe afirmimin e të drejtave të popullit boshnjak dhe të të drejtave të pakicave.

More